Τελικά οι τρεις Μάγοι τι δώρα μας φέρνουν;

Τι είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων; Αγάπη. Είναι το βαθύτερο συναίσθημα όλων, είναι αυτό από το οποίο πηγάζουν οι ομορφότερες εμπειρίες ζωής, οι ομορφότερες πράξεις καλοσύνης, συγχώρεσης, προσφοράς, συμπόνιας. Από την αγάπη γεννιέται η ίδια η ζωή. Από την αγάπη γεννιούνται θαύματα. Από την αγάπη υλοποιούνται με μεράκι προσωπικά και επαγγελματικά επιτεύγματα.

Από την αγάπη γεννήθηκε και ο Χριστός σαν ένα θαύμα και κάθε χρόνο η τιμή των γενεθλίων του, ο εορτασμός του είναι εδώ σαν υπενθύμιση για το πραγματικό νόημα της ζωής και της ύπαρξης μας.

Ο Χριστός ήρθε στη ζωή φέρνοντας στη Γη το Φως του Ουρανού για να νικήσει τον φόβο, το σκοτάδι.

Ας επιτρέψουμε σε αυτό το φως να πλημμυρίσει τις ζωές μας και στον Ανώτερο εαυτό μας να αναδυθεί. Ας επιτρέψουμε στην Xριστική συνειδητότητα να εισέλθει στη ζωή μας. Να αγγίξει τις καρδιές μας και να μας βοηθήσει να δρούμε με αγάπη όλο τον χρόνο και όχι μόνο τον Δεκέμβρη.

Το Άστρο της Βηθλεέμ που φώτισε με τη λάμψη του τους τρεις μάγους και τους οδήγησε στον Xριστό ας φωτίσει τις ζωές μας και ας μας οδηγήσει πίσω στο πραγματικό μας σπίτι που είναι η Αγάπη.

Ο Χριστός είναι η Αγάπη και τα δώρα των μάγων είναι η ευγνωμοσύνη, η πίστη και η συγχώρεση.

Ευγνωμονώ για όσα έχω στη ζωή μου, έχω πίστη στον εαυτό μου και στις δυνατότητες μου και αντιμετωπίζω με θάρρος όσα η ζωή φέρνει στον δρόμο μου γιατί γνωρίζω πως έχω τη δύναμη του Δημιουργού μέσα μου για να τα καταφέρω και νιώθω λύτρωση συγχωρώντας αληθινά τα πρόσωπα που με πλήγωσαν αλλά και τον ίδιο μου τον εαυτό.

Δεν επιτρέπω πια σε δυσάρεστες καταστάσεις, γεγονότα και συμπεριφορές του παρελθόντος να ορίζουν το παρόν και να δημιουργούν το μέλλον μου. Βιώνω την ομορφιά του δυνατότερου συναισθήματος να πλημμυρίζει την καρδιά μου… Νιώθω γοητευμένος από την αγάπη και νιώθω ερωτευμένος με την ίδια τη ζωή…

Είθε η κάθε σκέψη μας και πράξη μας να είναι μόνο από αγάπη. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους.