Ψυχολόγος Αικατερίνη Τσουρουνάκη

Διαθέσιμος/η για online συνεδρίες
Βιογραφικό
Η κα. Τσουρουνάκη Κατερίνα είναι πτυχιούχος Ψυχολόγος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με άδεια άσκησης επαγγέλματος. Λαμβάνει εκπαίδευση στην Γνωσιακή και Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT) στο διετές πρόγραμμα του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.
Σχετικά με την επαγγελματική της εμπειρία έχει πραγματοποιήσει την εθελοντική της εργασία και την πρακτική της άσκηση στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, όπου απασχολήθηκε στο τμήμα οξέων περιστατικών του ψυχιατρικού τομέα, ενώ ταυτόχρονα ήταν ενεργή η συμμετοχή της στην διεξαγωγή ατομικών συνεδριών και ψυχομετρικών αξιολογήσεων. Για την ενίσχυση της επαγγελματική της κατάρτισης και την πλαισίωση των γνώσεων της αναφορικά με το αντικείμενο, έχει λάβει συμμετοχή σε πληθώρα σεμιναρίων. Ορισμένα από αυτά είναι: " Σύνδρομο Asperger, Δυσλεξία, Παιδικό Ιχνογράφημα", "Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος", " The Psychological Origins of Stigma and Bias","Ευαισθητοποίηση στην Συστημική Σκέψη" και αρκετά ακόμη.
Βασικότερος στόχος της είναι η κατανόηση του θεραπευόμενου και των δυσκολιών του. Η διαμόρφωση ισχυρών θεραπευτικών δεσμών που θα ενισχύσουν την ψυχική υγεία του ενδιαφερόμενου και θα οδηγήσουν στην άμεση ανακούφησή του. Το ειλικρινές ανθρώπινο ενδιαφέρον προς τον θεραπευόμενο είναι το βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της ευημερίας του και της ενίσχυση της ψυχικής του υγείας.