Ψυχολόγος Αλέξιος Καβαδάτος

Διαθέσιμος/η για online συνεδρίες
Βιογραφικό
Ονομάζομαι Καβαδάτος Αλέξιος και είμαι Ψυχολόγος απόφοιτος του ΑΠΘ και στη συνέχεια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ειδίκευσης στην Κλινική – Κοινωνική Ψυχολογία του ΑΠΘ. Από το 2005 εργάζομαι από διάφορες θέσεις και ιδιότητες στον ευρύτερο χώρο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.
Έχω διατελέσει Επιστημονικά Υπεύθυνος της ΕΨΥΚΑ από το 2010 έως σήμερα καθώς και Πρόεδρος του φορέα όπως και του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης "ΙΡΙΣ". Μέσα από αυτές τις ιδιότητες είχα την ευκαιρία να οργανώσω και να εποπτεύσω μία σειρά από υπηρεσίες για άτομα με σοβαρές ψυχικές παθήσεις καθώς και για την επαγγελματική επανένταξη αυτών.
Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, τα ενδιαφέροντά μου εστιάστηκαν στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου. Συμμετείχα ως στέλεχος της εθνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, στην οποία παρείχα υπηρεσίες, ως εθελοντής και ως επόπτης. Σήμερα υπηρετώ ως μέλος της Συντονιστικής Επιστημονικής Ομάδας της γραμμής. Επίσης, συμμετείχα ως εκπαιδευτής και επόπτης στην ομάδα υλοποίησης του προγράμματος "Κανείς μόνος στην πανδημία", η οποία παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής μέσω διαδικτύου.
Οι υπηρεσίες μου απευθύνονται σε ενήλικες με αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές της διάθεσης, διαταραχές της σεξουαλικότητας, διατροφικές διαταραχές και ψυχωσικές διαταραχές.
Η θεραπευτική μου προσέγγιση κινείται στο πλαίσιο της Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας, στην οποία εκπαιδεύτηκα στη διάρκεια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος και στην οποία εκπαιδεύομαι και στο παρόν. Τα ενδιαφέροντά μου επεκτείνονται στην ψυχοεκπαίδευση, στις τεχνικές Mindfulness, στη θεραπεία αποδοχής και στις τεχνικές της θετικής ψυχολογίας.