Ψυχολόγος Ελίνα Νίκα

Διαθέσιμος/η για online συνεδρίες
Βιογραφικό
Η Ελίνα Νίκα είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Στο πλαίσιο της ψυχοθεραπευτικής της εκπαίδευσης, συμμετέχει στο τεταρτοετές Πρόγραμμα στις Γνωσιακές Ψυχοθεραπείες από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).
Είναι εξωτερική συνεργάτιδα της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ του Αιγινητείου Νοσοκομείου στο Νευροψυχολογικό/Ψυχομετρικό Εργαστήριο. Επίσης, συνεργάζεται με κέντρα θεραπειών, όπου παρέχει συνεδρίες γνωσιακής-συμπεριφοριστικής προσέγγισης και συμβουλευτική γονέων. Ασχολείται με τις νευροαναπτυξιακές διαταραχές, όπως το φάσμα του αυτισμού και η ΔΕΠΥ και είναι διοικητικό μέλος του σωματείου για άτομα με αναπηρίες "Ιππόκαμπος ΑμεΑ".
Έχει ολοκληρώσει το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα κλινικής άσκησης για ψυχολόγους της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ του Αιγινητείου Νοσοκομείου, όπου συνεργάστηκε με τo Συμβουλευτικό Σταθμό Φοιτητών ΕΚΠΑ, όπου παρείχε ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες σε φοιτητές, όπως και το Ιατρείο Ψυχικής Υγείας Γυναικών.
Πρωταρχικό της μέλημα είναι να νιώσουν οι θεραπευόμενοι εμπιστοσύνη, αποδοχή και κατανόηση ώστε να δημιουργηθεί μία “θεραπευτική” σχέση.