Ψυχολόγος Χριστίνα Πανταζή

Διαθέσιμος/η για online συνεδρίες
Βιογραφικό
Η Χριστίνα Πανταζή είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είναι τελειόφοιτη εκπαιδευόμενη στην Οικογενειακή και Συστημική Ψυχοθεραπεία από το τετραετές πρόγραμμα στην Eταιρεία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης σε Άτομα Οικογένειες και Ευρύτερα Συστήματα (ΕΣΥΘΕΠΑΣ). Επιπλέον, είναι συγγραφέας και αρθρογραφεί συστηματικά.
Σχετικά με την επαγγελματική της εμπειρία, έχει εργαστεί με ποικίλους πληθυσμούς ευάλωτων ομάδων ως επαγγελματίας ψυχικής υγείας. Συγκεκριμένα έχει εργαστεί τα έτη 2017 και 2018 με παιδιά και εφήβους, τα έτη 2018-2021 έχει εργαστεί σε διάφορες ΜΚΟ υποστηρίζοντας πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο (σε προγράμματα με οικογένειες και ενήλικες, ασυνόδευτους ανήλικους, επιβιώσαντες έμφυλης και σεξουαλικής βίας) και τα έτη 2021- 2023 έχει εργαστεί στο πεδίο των εξαρτήσεων και συγκεκριμένα ως θεραπευτικό προσωπικό στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) υποστηρίζοντας άτομα που αντιμετωπίζουν εξαρτητική και προβληματική χρήση με παράνομες και νόμιμες εξαρτήσεις (ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο) καθώς και το συγγενικό τους περιβάλλον.
Την παρούσα περίοδο εργάζεται παρέχοντας υπηρεσίες υποστήριξης, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε άτομα, ζεύγη και οικογένειες.
Επιπρόσθετα, έχει ήδη παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά προγράμματα (πρόγραμμα Ψυχοεκπαίδευσης ΕΠΙΨΥ, Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, μονοετές-εισαγωγή στην ομαδική αναλυτική θεραπεία από το Ελληνικό Δίκτυο Ομαδικών Αναλυτών) και είναι σε διαρκή επαγρύπνηση στην αναβάθμιση των γνώσεων της και στην επαγγελματικής της κατάρτισης μέσα από την δική της αυτοφροντίδα (προσωπικής θεραπείας, επαγγελματικής εποπτείας ή εκπαιδευτικών προγραμμάτων).
Η βασική της θέση αποτελεί ότι η ψυχοθεραπεία σε κάθε περίπτωση είναι μία πράξη αυτοφροντίδας και νοιαξίματος για την ψυχοσυναισθηματική υγεία των ατόμων, των επιθυμιών και των στόχων τους, των σχέσεων τους και της ζωής τους ολόκληρης. Ο άνθρωπος δεν είναι το πρόβλημα, καθώς ο άνθρωπος είναι ο άνθρωπος και το πρόβλημα είναι το πρόβλημα, θέση που ασπάζεται η ίδια και συντονίζεται με βασική θέση της Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας.