Ψυχολόγος Μαρία Σάκκαρη

Διαθέσιμος/η για online συνεδρίες
Βιογραφικό
Η Κα. Σάκκαρη Μαρία είναι πτυχιούχος Ψυχολόγος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με άδεια άσκησης επαγγέλματος. Λαμβάνει εκπαίδευση στην Γνωσιακή και Συμπεριφοριστική Θεραπεία (CBT) στο τεταρτοετές πρόγραμμα της Εταιρίας Γνωσιακών - Συμπεριφοριστικών Σπουδών (ΙΕΘΣ).
Σχετικά με την επαγγελματική της εμπειρία, έχει πραγματοποιήσει την άσκησή της στο Κέντρο Ημέρας "ΠΕΨΑΕΕ", με ρόλο της την ενεργή συμμετοχή σε ατομικές, ομαδικές και διεπιστημονικές συναντήσεις. Πραγματοποιεί online και δια ζώσης ατομικές ψυχοθεραπείες.
Για την ενίσχυση της επαγγελματικής της κατάρτισης και την πλαισίωση των γνώσεων της αναφορικά με το αντικείμενο, έχει λάβει μέρος σε πληθώρα σεμιναρίων. Ορισμένα εξ αυτών είναι "Η διαχείριση του άγχους", "Η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και η αντιμετώπισή της στην κλινική πράξη", "Η διαχείριση του πένθους", "Επικοινωνία και γλώσσα του σώματος", "Οι στάσεις του ψυχοθεραπευτή", "Αυτισμός: συμπτώματα, αντιμετώπιση και διαχείριση", "Ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα σχολικής ψυχολογίας" και αρκετά ακόμα. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά με την επαγγελματική καταπίεση και τα αποτελέσματα αυτής στην ψυχική υγεία του ατόμου και των γύρω του.
Βασικό της μέλημα είναι ο σεβασμός στις δυσκολίες του ενδιαφερόμενου, η βαθύτερη κατανόηση των αναγκών και ανησυχιών του και η διαμόρφωση ισχυρών θεραπευτικών δεσμών, ώστε μαζί να στοχεύσουν στη ψυχική υγεία και ευημερία του.