Ψυχολόγος Νίκος Λοΐζος

Διαθέσιμος/η για online συνεδρίες
Βιογραφικό
Ο Νίκος Λοΐζος είναι Κλινικός Ψυχολόγος, απόφοιτος από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του στο τμήμα Ιατρικής στο ΑΠΘ με τίτλο “Κλινική Ψυχική Υγεία”, μέσα από το οποίο έχει αποκτήσει μία εκτενή γνώση και κατανόηση της πολυπλοκότητας του ανθρώπινου νου και των ψυχικών λειτουργιών. Αξίζει να αναφερθεί ότι διεξήγαγε μια πρωτοποριακή έρευνα κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, με θέμα το χορό και τη σεξουαλικότητα. Αναγνωρισμένη από τον επιβλέποντα καθηγητή του για την καινοτομία και τη σπουδαιότητά της, η εργασία αυτή ρίχνει φως σε έναν τομέα που έχει τύχει περιορισμένης προσοχής στην ελληνική και παγκόσμια βιβλιογραφία, συμβάλλοντας στην εξέλιξη της επιστήμης σε αυτόν τον τομέα.
Επίσης, βρίσκεται στο δεύτερο έτος της εκπαίδευσής του στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία με απώτερο σκοπό να πάρει την επίσημη πιστοποίηση του Γνωστικού Συμπεριφορικού Ψυχοθεραπευτή. Οι γνώσεις του σχετικά με την ψυχοπαθολογία και τις ψυχικές διαταραχές τον καθιστούν έναν επαρκή θεραπευτή που είναι σε θέση να παράσχει μία αξιόπιστη και έγκυρη διάγνωση. Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σημαντικό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία αποτελεσματική θεραπεία. Σαν Γνωστικός Συμπεριφορικος Θεραπευτής κατέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις, ερευνητικά τεκμηριωμένες τεχνικές και στρατηγικές διαχείρισης για μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική παρέμβαση για ένα ευρύ φάσμα ψυχικών διαταραχών.
Στόχος του είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους που θα τον εμπιστευτούν να βρουν λειτουργικούς τρόπους διαχείρισης των όποιων δυσκολιών τους. Βασικό του μέλημα είναι η ανάπτυξη μιας ισχυρής θεραπευτικής σχέσης με τους θεραπευόμενούς του, βασισμένη στην κατανόηση, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια. Επιδιώκει να δημιουργεί έναν ασφαλή και μη επικριτικό χώρο, όπου οι άνθρωποι μπορούν να εκφράζουν ανοιχτά τις ανησυχίες τους και να συνεργάζονται για την βελτίωση της ψυχικής υγείας και της συνολικής ποιότητας ζωής.