Ψυχολόγος Ολυμπία Μπογιατζίδου

Διαθέσιμος/η για online συνεδρίες
Βιογραφικό
Η κα. Μπογιατζίδου Ολυμπία είναι πτυχιούχος Ψυχολόγος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με άδεια άσκησης επαγγέλματος. Το 2020 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία με ειδίκευση την Κλινική Νευροψυχολογία στο Α.Π.Θ. Επί του παρόντος λαμβάνει εκπαίδευση στην Προσωποκεντρική και Focusing-Βιωματική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, στο τεταρτοετές πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Focusing στη Θεσσαλονίκη.
Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμονας» στο Γηριατρικό Τμήμα διεξάγοντας νευροψυχολογικές εκτιμήσεις και παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους ωφελούμενους. Εν συνεχεία εργάστηκε στην Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους καλούντες. Σήμερα εργάζεται ως Κλινική Νευροψυχολόγος στο Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας- Ε.Π.Α.Ψ.Υ, με βασικές αρμοδιότητες τη νευροψυχολογική εκτίμηση και νοητική ενδυνάμωση ατόμων με Νευροεκφυλιστικές Διαταραχές και την ψυχοεκπαίδευση, συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική υποστήριξη τόσο των ίδιων των ατόμων, όσο και των φροντιστών τους.
Για την ενίσχυση της επαγγελματικής της κατάρτισης και την πλαισίωση των γνώσεων της αναφορικά με το αντικείμενο, έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων. Διαθέτει δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συνέδρια.